ברוכים הבאים אם הגעתם לכאן אז מגיע לכם מזל טוב, העסק שלכם גדל ולראשונה אתם נדרשים להעסיק עובדים בחברה או בעסק, ראשית כל בנוסף לתיקים הקיימים במע"מ ומס הכנסה וביטוח לאומי בתור עצמאי, אתם נדרשים גם לפתוח במס הכנסה וביטוח לאומי תיק ניכויים, מספר תיק הניכויים הינו מספר ייחודי לכל עסק ומתחיל בספרה 9 .
ראשית עליכם למלא טופס 4436 , הטופס כולל פרטים אודות העסק שלכם, סעיף ג' מכיל פרטים לגבי המועסקים בעסק נדרש למלא אותם ולחתום, נדרש למלא מאיזה חודש אתם מתחילים להעסיק את העובדים, על סמך נתונים אלו במס הכנסה ייקבעו את תדירות הדיווח (חודשי/דו חודשי/חצי שנתי)
לאחר מילוי הטופס צריך להגיש אותו למס הכנסה ניתן פיזית בפקיד השומה הקרוב לביתכם או לחילופין ניתן לשלוח את הטופס לפקס או מייל של פקיד השומה אליו אתם שייכים אל מחלקת ניכויים.
מצורפת לכאן רשימה הכוללת מספרי טלפון, פקסים וכתובות מייל.
פרטי קשר מס הכנסה, לחץ כאן
לאחר שליחת הטופס, התיק אמור להיפתח בתוך מספר ימים.
לגבי תיק ניכויים בביטוח לאומי – התיק אמור להיפתח באופן אוטומטי, נדרש רק לוודא שנפתח, לקוחות PAYSLIP, יוכלו לוודא דרכנו שאכן נפתח עבורם תיק בביטוח לאומי ואף לקבל את מזהה הפנקס עבור תיק הניכויים בביטוח לאומי.
מה זה מזהה פנקס, מזהה פנקס זה מעיין סיסמא המאפשרת לכם לבצע את הדיווחים החודשיים עבור מס הכנסה וביטוח לאומי, את הדיווח החודשי ניתן לבצע בדואר באופן פיזי באמצעות פנקס או דרך אתרי האינטרנט של מס הכנסה וביטוח לאומי , הדיווח והתשלום צריך להעשות עד ל 15 לחודש, בהתאם לתדירות הנקבעת לדוגמא עבור מדווח דו חודשי לחודשים ינואר – פברואר 2020, נדרש לדווח עד 15 במרץ 2020.
דיווח מס הכנסה – דוח ניכויים – 102 – לחץ כאן.
דיווח ביטוח לאומי – העסקת עובדים 102 – לחץ כאן.
בנוסף לדיווחים הללו ישנם גם דיווחים שנתיים 126 לביטוח לאומי ומס הכנסה. הדיווחים החצי שנתיים ושנתיים לביטוח לאומי 126 – נדרשים להיות מוגשים באופן חצי שנתי,
ינואר – יוני , לכל שנה עד ל 15 ביולי.
יולי – דצמבר , לכל שנה עד ל 15 בינואר של השנה העוקבת.
בנוסף עד ל 31 באפריל דוח שנתי מרוכז זהה לדוח שנשלח למס הכנסה .
להגשת דוח 126 – לביטוח לאומי – לחץ כאן.
למס הכנסה נדרש להגיש דוח שנתי 126 פעם אחת בשנה עד ליום 31 במרץ.
להגשת הדוח 126 – מצורף קישור לחץ כאן.
לשירותכם מצורף גם טופס 101 בגין העסקת עובד – טופס זה נדרש לצורך העסקת העובד וקליטת הפרטים המזהים שלו במערכת השכר. להורדת טופס 101 לחץ כאן.
ממולץ לקרוא ולהבין את המשמעות והחובות הנדרשות ממך כמעסיק, מול רשויות המס השונות.